Hangverseny – Budapest, Duna Palota

Hangverseny: 2017. december 4. Budapest, Duna Palota

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságától meghívót kaptunk a SZIROM Szimfonikus Roma Zenekar hangversenyére, mely a Duna Palotában került megrendezésre.

Az előadásban több zenemű mellett Vivaldi: Négy évszak című művét hallhattuk.

A késői program és az utazás nem tette lehetővé, hogy minden tanodás tanuló részt vegyen a rendezvényen, ezért a 7. osztályos érdeklődő tanulók részvételével indultunk Budapestre a Balatonszentgyörgyi Önkormányzat buszával.

A gyönyörű helyszín, a csodálatos szimfonikus zenekari koncert, a Bazilika előtti karácsonyi forgatag, a Bazilika falára vetített fénysó látványa elvarázsolta a résztvevőket. Annak ellenére, hogy a diákok közül többen is tanulnak zenét, ritkán jutnak el ilyen magas színvonalon megrendezett hangversenyre. Életre szóló élményt jelentett számukra.

Köszönjük a meghívást a minisztériumnak, az utazási lehetőséget Farkas László Nándor polgármesterúrnak, a szervezést és a kíséretet Bencze Beáta igazgató asszonynak, aki a tanoda szakmai titkára és Ottné Bene Teréz projektmenedzsernek.